https://www.opinia-zilei.ro/wp-content/uploads/2017/11/1-6.jpg

Ce spun cărțile despre personalitatea ta

Exista multe tipuri de carti, dar si de cititori. Sti ca modul de aranjare a cartilor in raft ofera informatii pretioase legate de firea pe care o ai? Esti o persoana pe fuga? tinzi sa iti lasi cartile pe unde apuci, doar asa sa le ai la indemana. Ai aspiratii mari? cu siguranta cartile tale stau in teancuri suprapuse. Esti o fire ordonata, foarte echilibrata, cu siguranta ai o biblioteca perfect organizata in ordine alfabetica. Acestea sunt cateva aspecte pe care cartile le dezvaluie despre tine, dar stii ca si modul de lectura ofera o serie de informatii despre personalitatea ta?

O fire comoda, care iubeste confortul

Te numeri printre cititorii care inainte de a-si deschide carte te asiguri ca ai puloverul pufos tras pe tine, te gasesti intr-o pozitie confortabila in locul in care iti place sa lenevesti. Ai grija sa nu iti lipseasca bautura preferata si te lasi purtat de poveste.  Daca te regasesti in descrierea facuta, stii ca iti place singuratatea, iubesti confortul si preferi sa petreci timpul liber in locuinta personala in detrimentul spatiilor aglomerate si agitate care zumzaie de oameni. Iubesti pisicile, si mai putin cateii si preferi mediile sigure putin provocatoare.

O fire mereu ocupata, dar care isi gaseste timp pentru mici picanteri

Daca te numeri printre navetistii  care se afla permanent pe drumuri si preferi sa te bucuri de cartea preferata in detrimentul altor activitati, cu siguranta esti un bun profesionist. Esti o persoana foarte echilibrata care isi cunoaste indatoririle si responsabilitatile, dar ce este mai important este ca reusesti sa te detasezi de distractii pentru a-ti indeplini taskul. Te numeri printre prietenii de incredere, printre angajatii preferati de sefi datorita indemanarii de care dai dovada.

Adrenalina, viteza, rapiditate

Daca esti unul dintre cei ce devoreaza cartea pe care o gaseste interesanta, te poti considera un vitezoman. Esti unul dintre acei oameni care nu se da la o parte din fata provocarilor, care nu isi lasa prietenii sa astepte dar care nu se da in laturi din fata unei carti interesante. Pretuiesti timpul si stii ca informatia este putere, de aceea rar trece o zi in care sa nu lecturezi macar cateva pagini interesante.

Cititorul internaut

Internetul este o sursa imensa de informatie, insa ceea ce iti produce tie placere maxima este lectura. Cartile preferate de tine sunt insa cele in format digital pe care le poti savura la orice ora din zi si din noapte, in orice context. Esti una dintre personale versatile care reusesc sa faca fata deopotriva provocarilor din viata de zi cu zi dar si celor propuse de mediul digital. Te simti bine in pielea ta si iti sustii cu fermitate opiniile.

Nostalgicul

Te numeri printre cei ce adora sa reciteasca cartile preferate, paginile romanelor indragite poarta amprenta uzurii? cu siguranta te numeri printre cititorii nostalgici… Si in viata reala esti o fire melancolica, care iubeste aventura linistita. Un familist convins, un prieten de nadejde. Daca ar fi sa ai un animal de companie, cu siguranta te vei indrepta catre un caine mare, prietenos si loial. 

Cum observi cartile spun multe despre tine si despre personalitatea ta, cea ce citesti si modul de lectura dezvaluie aspecte mai putin vizibile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *