Gradina urbana, cum sa iti creezi oaze de verdeata perfecta - Opinia ta despre masurile de protejare a padurilor https://www.opinia-zilei.ro/forum/opinia-ta-despre-masurile-de-protejare-a-padurilor/gradina-urbana-cum-sa-iti-creezi-oaze-de-verdeata-perfecta/ opinia-zilei.ro Discussion Board ro-RO Tue, 18 Jan 2022 19:45:14 +0000 wpForo 60 Gradina urbana, cum sa iti creezi oaze de verdeata perfecta https://www.opinia-zilei.ro/forum/opinia-ta-despre-masurile-de-protejare-a-padurilor/gradina-urbana-cum-sa-iti-creezi-oaze-de-verdeata-perfecta/#post-11 Thu, 28 May 2020 18:20:02 +0000 Gradina urbana, cum sa iti creezi oaze de verdeata perfecta

Este clar cei mai multi dintre  locuitorii de la oras sunt privati de acele gradini pline de verdeata si flori parfumate. Chiar daca locuintele gri nu iti permit sa te bucuri de acele spatii intinse completate cu gazon si alte plante decorative nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de o oaza de verdeata. Balconul sau terasa sunt acele spatii pe care le poti pune in valoare si pe care le poti transforma in adevarate gradini verzi, primitoare in care te vei destinde si relaxa in voie. In randurile urmatoare vei descoperi cum poti crea o oaza revigoranta mult visata, dar si cateva trucuri care sa te ajute sa pui in valoare tot spatiul de care dispui.

Organizeaza spatiul cu mai multa atentie!

Multi romani tind sa iti transforme balcoanele in depozite, in spatii utile care pastreaza lucrurile mai putin folositoare sau pe cele sezoniere. Daca te numeri printre acestia este timpul sa iei atitudine! Nu iti va prinde rau  sa iei la mana toate acele obiecte si sa scapi la propriu de cele care iti sunt mai putin utile sau chiar pe nefolositoare. Toata operatiunea te va ajuta si sufleteste, stii curatenia adevarata te scapa si de amintiri mai putin placute…

Obiectele ramase pe care chiar le utilizezi, organizeaza-le in cutii speciale, pe rafturi sau intr-un dulap dedicat. Cu siguranta gasesti o solutie de depozitare pe verticala chiar si daca spatiul de care dispui nu este atat de generos. 

Creaza o lista cu necesarul de materiale si ustensile

In principiu o gradina urbana trebuie sa fie un loc de relaxare, pe care il folosesti cu placere, deci din aceasta nu trebuie sa lipseasca o masuta cu doua scaune, sau o canapea, sau un fotoliu, sau o banca. Acestea trebuie alese in functie de spatiul pe care il ai disponibil. Magazinele de specialitate abunda in oferte si cu siguranta poti gasi piesele perfecte.

Hotaraste daca vrei o gradina pe verticala sau una pe orizontale, una ordonata sau una cu aspect salbatic. In functie e aceste preferinte poti incepe sa achizitionezi suporturi speciale pentru cele zonele create pe verticala sau dimpotriva accesorii care ofera un aer cosmopolit ghivecelor cu arbusti decorativi. 

Alege plantele care iti vor bucura ochii

Daca ai hotarat ca vrei o gradina amenajata pe verticala alege plante curgatoare, dar si plante cu flori. Poti monta si plante aromatice, parfumul acestora stimuleaza simturile si te ajuta sa te relaxezi. Cimbrul, rozmarinul, busuiocul sunt cateva dintre ierburile care  cresc cu usurinta in balcoane si pe terase. Muscatele calliope, petuniile, iedera,  lavanda, verbena, sutera, lobelia, calibrachoa, muscatele tiroleze te vor ajuta sa creezi oaza verde si parfumata mult dorita.  Daca spatiul iti permiti si poti monta arbusti decorativi, nu ezita sa plantezi bonsai, maslini, arbusti de tuia, ferigi, ficusi sau braduti. Aceste plante au nevoie de ingrijire speciala iarna, asa ca este indicat sa le asiguri si in timpul sezonului rece un spatiu corespunzator. 

Personalizeaza cu accesorii care te definesc

Lumanarile parfumate, felinarele cu design retro, pernele decorative colorate,  statuile din bronz sau lemn  sunt doar cateva dintre elementele care te ajuta sa dai o nota personala spatiului pe care l-ai creat. 

In final, nu uita sa te bucuri de oaza de verdeata pe care ai realizat-o ori de cate ori ai placerea!

]]>
Opinia ta despre masurile de protejare a padurilor Administrator https://www.opinia-zilei.ro/forum/opinia-ta-despre-masurile-de-protejare-a-padurilor/gradina-urbana-cum-sa-iti-creezi-oaze-de-verdeata-perfecta/#post-11