https://www.opinia-zilei.ro/wp-content/uploads/2017/11/1-6.jpg

4 reguli de baza pentru decorarea dormitorului cu noptiere

Desi patul este intotdeauna cea mai importanta piesa din orice dormitor, camera nu este completa fara cel putin o noptiera (sau doua, daca ai un partener).

Alege corect tipul de noptiera

Noptierele au o varietate de dimensiuni si forme si pot avea orice numar de caracteristici. Cateva exemple:

  • Noptiere clasice – piese simple, mici, concepute pentru a tine o lampa si un ceas.
  • Mese simple – pot fi proiectate pentru orice camera din casa, dar suficient de mici pentru utilizarea ca noptiere.
  • Dulapuri cu noptiera – dulapuri mici sau dulapuri cu sertare si alte zone de depozitare.

Alegerea ta va depinde de bugetul tau, de dimensiunea camerei tale, de dimensiunea patului tau si de nevoile de stocare.

Noptierele au doua functii. Acestea ofera o suprafata pentru a plasa obiectele necesare, cum ar fi o lampa, o carte, un pahar cu apa sau orice altceva vrei sa tii aproape de pat. Multe au, de asemenea, spatii de depozitare si te ajuta sa conectezi patul astfel incat sa nu para ca doar pluteste in camera.

Dimensiune

 Oamenii folosesc totul, de la comode mici, la birouri, la scaune laterale si chiar scaune mici ca noptiere. Daca arata bine si functioneaza in spatiu, nimic nu mai conteaza. Cu toate acestea, inainte de a face o alegere finala, nu uita de aceste reguli importante de marime. Noptierele trebuie sa fie intotdeauna la aceeasi inaltime ca salteaua. Orice obiect mult mai mare sau mai mic nu arata prea bine. Cand vine vorba de adancime, ai nevoie decat de aproximativ 24 de centimetri. Orice lucru mai mare poate deveni incomod. Este bine sa alegi piese oricat de mici, cat timp sunt inca practice si se potrivesc nevoilor tale.

Depozitare

 Multi oameni aleg noptiere care contin spatii de depozitare. Aceste tipuri de mese sunt excelente pentru ca puteti stoca carti, papuci sau orice altceva, dar daca preferi un aspect minimalist, nu ezita sa alegi ceva fara spatiu suplimentar de depozitare. Pentru un aspect curat si de rezerva, poti chiar instala un raft sau un suport de perete in jurul inaltimii saltelei, in loc sa folosesti o masa traditionala.

Accesorii

 Cand vine vorba de accesorizare, noptierele trebuie sa ramana simple. O lampa, un ceas si poate o mica vaza de flori sau o rama foto sunt tot ce ai nevoie. Aminteste-ti ca noptierele sunt menite sa fie practice, deci nu exagera cu accesorizarea.

Cel mai obișnuit aspect este sa ai doua noptiere potrivite de o parte și de alta a unui pat mare, dar acest lucru nu este necesar. Daca găsești doua mese separate care îți plac, folosește-le. Daca vrei ca încăperea sa arate echilibrata, pune lămpi potrivite pe fiecare dintre mese pentru a te ajuta sa legi cele doua mese cu aspecte diferite. Desigur, pentru un aspect uniform, nu ezita sa folosești mobila in perechi.

Tinand cont de toate aceste sfaturi vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune rezultate si sa ai un dormitor echilibrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *